Bedrijven

Werknemer

Tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden, en of dat nou zittend, staand of bewegen is, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. Het ervaren van deze klachten kan erg vervelend zijn en je beperken in het uitvoeren van de werkzaamheden op je werkplek. Deze klachten kunnen een gevolg zijn van een onjuiste werkhouding, een niet goed afgestelde werkplek, het maken van verkeerde bewegingen of overbelasting van je spieren. Veel voorkomende klachten die kunnen ontstaan tijdens het werk, zijn KANS-klachten (RSI-klachten) en rugklachten. Bij het ervaren van boven genoemde klachten kan één van onze ergotherapeuten jou hierbij helpen. De ergotherapeut verricht een werkplekonderzoek waaruit de klachten en eventuele knelpunten in kaart worden gebracht en een persoonlijk advies volgt. Het werkplekonderzoek bevat een gesprek met de werknemer, een observatie van de werkplek en een advies op maat.

Thuiswerkplek

De maatschappij is zo ingericht dat steeds meer mensen thuis werken. Men maakt dan veelal de klassieke fout om aan de spreekwoordelijke keukentafel te gaan zitten met op langere termijn alle fysieke gevolgen van dien. Wij adviseren werkgevers en werknemers in het inrichten van een ergonomisch verantwoorde werkplek op maat voor ieder individu.

Werkgever

Werkplekonderzoek kan ook preventief worden uitgevoerd voor alle werknemers. Want waarom zou je wachten totdat iemand klachten heeft, als je het ook had kunnen voorkomen? Vitaliteit op de werkvloer is en wordt namelijk steeds belangrijk binnen het bedrijfsleven. Gezond en gemotiveerd personeel heeft een positieve invloed op de sfeer, de resultaten, de productiviteit en uiteindelijk op de bedrijfsvoering. De inrichting van de (thuis)werkplek en het daaraan gekoppelde werkrooster kunnen bij de juiste balans en afstelling net dat extraatje geven wat je zoekt bij jouw werknemers. Onze ergotherapeuten adviseren bedrijven in het inrichten en afstemmen van ergonomisch verantwoorde werkplekken en helpen jouw bedrijf de next step te zetten in de afwisseling tussen ontspanning en hard werken. Daarnaast hebben we korte lijntjes met het vitaliteitsbureau RechargeLab voor verder reikend advies. Zij richten zich volledig op het inrichten van een vitale werkomgeving.

Onze werkwijze voor een werkplekonderzoek:

  • De klachten worden bekend gemaakt bij de ergotherapeut;
  • Er volgt een afspraak op locatie;
  • Werkgever wordt op de hoogte gesteld van de afspraak;
  • Medewerker vult een vragenlijst in;
  • Gesprek met werknemer;
  • Werkplekonderzoek op locatie;
  • De ergotherapeut analyseert de verkregen informatie;
  • Adviesgesprek met werknemer, werknemer ontvangt hierbij een adviesrapport met concrete adviezen en/of eventuele aanpassingen die verricht moeten worden;
  • Werkgever wordt op de hoogte gesteld van het adviesrapport;
  • Na 2 maanden een evaluatie;
  • Na 4 maanden een telefonische evaluatie.

Onze ergotherapeuten geven ook graag advies (in de vorm van een scholing) in de bewustwording van lichamelijke activiteit gedurende de werkdag en wat eventuele gevolgen kunnen zijn bij werknemers bij het aannemen van een onjuiste werkhouding.

Verder kunnen wij ook ondersteuning bieden voor mensen die de werkverrichtingen moeten veranderen i.v.m. medische redenen. Bijvoorbeeld door een CVA, hersenletsel, een amputatie of Reumatoïde Artritis.

Stofberg Ergotherapie 

Samen met jou – Samen voor jou

Maak een afspraak klik hier